Cabana LAPUSNA **
Cabana LAPUSNA **

 

Consideratii generale

Casa de vânătoare Lăpuşna este situată în partea nord-vestică a Carpaţilor Orientali, pe râul Gurghiu, care este afluent stânga-tehnic al râului Mureş.
Administrativ, aparţine de comuna Ibăneşti, judeţul Mureş, zonă ce se caracterizează prin suprafeţe întinse, ocupate cu pădure, cu un bogat potenţial cinegetic şi piscicol.

Scurt istoric

A fost construită în anul 1970, pe amplasamentul unei vechi cabane de vânătoare, fiind modernizată în anul 2000

Puncte de atractie

Ca puncte de atracţie este Mănăstirea Sf. Nicolae cu Bisericuţa de lemn, ce a fost construită în anul 1779 şi cumpărată de  Regele Carol al II-lea în anul 1937 şi montată pe actualul amplasament

 Posibilitati de agrement

Ca posibilităţi de agrement ar fi practicarea pescuitului sportiv pe râul Gurghiu, posibilităţi de practicare a vânătorii şi a turismului cinegetic (filmări, fotografieri) pe fondurile de vânătoare 36 Lăpuşna şi 41 Sirod, administrate de Direcţia Silvică Tg-Mureş, prin Ocolul Silvic Gurghiu
Drumeţii montane pe traseul turistic Lăpuşna-Secuieu- Seaca Mare- Bucin, precum şi vizitarea castelului de vânătoare regal, construit în anul 1925, de Regele Ferdinand.

 Descriere generala

Casa de vânătoare Lăpuşna a fost contruită în anul 1970 iar în  modernizată în anul 2000, modificându-se întreaga structură a cabanei, astfel că în prezent cabana  este dotată la parter cu o sufragerie având o suprafaţă de 52 mp, cu şemineu, canapea, fotolii, precum şi o masă şi scaune, unde există posibilitatea atât de servirea mesei cât şi ţinerea unor conferinţe.
Tot la parter este o cameră de serviciu a personalului care deserveşte casa de vânătoare, o toaletă cu baie, o toaletă de serviciu, o cămară , o debara, bucătărie, precum şi o cameră în care este amplasată centrala termică.
La nivelul I casa este dotată cu cinci dormitoare, din care trei camere au toaletă şi duş propriu, iar celelate două având baie şi toaletă comună.

 

Amplasament regional, pozitie geografica

Amplasarea casei de vânătoare este în zona Lăpuşna , fost domeniu de vânătoare regal .într-un pitoresc peisaj de munte , în partea superioară a văii Gurghiului , la confluenşa mai multor pâraie de munte.

 Cai de acces, rute

Accesul la casă se face pe drumul judeţean Reghin- Fâncel, pe o distanţă de 30 km, iar de la Fâncel la Lăpuşna, pe drumul forestier , pe distanţa de 11 km.

Coordonate GPS

25 12.7986’ E 46 46.0885’ N
 
 

Pentru rezervari si detalii:

Blue Moon Travel Tel: 0241.485.540
Fax: 0241.485.541
E-mail: office@blue-moon-travel.ro
Str. Soveja nr. 62, vis-a-vis City Park Mall Constanta
eXTReMe Tracker
Agentie de Turism Blue Moon Travel, Constanta Top66 Statistici Servicii promovare site gratuite Anunturi gratuite - Roportal Jocuri